Make it count.

(Confinement#2 – Dag 11)

Als je maar 1 uur per dag naar buiten mag, maak dat uur dan wel de moeite waard. Zondag is ’t ons gelukt:

Zaterdag was het weer zo slecht dat we er zelfs geen regenloos uur tussen kregen geknepen. Hevige onweders zijn geen uitzondering in onze regio maar zaterdagnacht trok Moeder Natuur echt wel ál haar registers open. Ons dorp was het epicentrum van een ernstige onweersbui en er viel evenveel regen als normaal op een maand tijd met heel wat wateroverlast tot gevolg.

Maar goed, focus op het positieve: wij hebben gelukkig geen schade opgelopen. Joe Biden is de president-elect in de Verenigde Staten!!! (Aannemend dat Trump op dit moment enkel nog zijn laatste stuiptrekkingen vertoont – al maak ik mij geen illusie dat hij helemaal van het toneel gaat verdwijnen…) Ik bouwde het ikea-speeltafeltje om tot duplo-tafel (er kwam dubbelzijdige plakband aan te passen: in mijn wereld valt dat onder de noemer “klussen” 😜) wat voor meerdere uren speelplezier zorgde. We kampeerden voor onze open haard die vorige week terug functioneel werd verklaard na een “tubering”. (Vóór de tubering hadden we maandenlange reukginder elke keer er een beetje wind was omdat Jef de openhaard 1x had gebruikt. 🤦🏻‍♀️) Er werd verkleed. Er werd gedanst. Er werd gewaterverfd. Er werd getekend. Er werd gekleurd. (Eén van mijn alter ego’s runt een knutselatelier. 😄) Er werd lekker gekookt (door Jef). Er werd gebakken. Cake met frangipane, lekkerste éver, en de kindjes hielpen mee! Er werd nog niet gesurfd (door Jef) maar wel hoopvol gewezen (door Jef). Best te pruimen dus.

Confinement#2-weekend#2 achter de kiezen & de nieuwe week werd meteen ingeluid met beloftevol nieuws rond een Pfizer-vaccin in de pijplijn. Laat maar komen zeggen wij, want vrijheid smaakt zoveel zoeter! Maar met dit weer had ons weekend er ook onder normalere omstandigheden niet heel anders uitgezien. Kleine troost 😉

Eén antwoord op “Make it count.”

  1. Superoma & superopa zegt: Beantwoorden

    Fijn opnieuw nieuws te horen, en vooral dan goed nieuws. Hou het vooral veilig, ook met dat surfen Jef.
    Hier gaat alles zijn normale gang, dus geen klagen.
    Dikke knuffel voor jullie alle vier.
    Superroma & Superopa.

Geef een reactie