3..2..1.. START!

(Confinement#2 – Dag 1)

Woensdag was er de televisie-toespraak van Emmanuel Macron. We wisten dat er verstrengingen afgekondigd zouden worden om de corona-pandemie in Frankrijk in te dammen maar hadden nog een beetje hoop dat onze vrijheid minder ingeperkt zou worden dan tijdens confinement#1 in maart. Het goede nieuws is wél dat de scholen open mogen blijven. Ook de stranden, parken en speeltuinen gaan ze dit keer niet sluiten.

Maar Mr. Macron en de zijnen houden wel vast aan de 1-1-1-regel: je mag maar 1 keer per dag buiten voor max. 1 uur en moet binnen een straal van max. 1km van je woning blijven. En dit alleen of samen met je gezin. Je mag met niemand anders afspreken en ook thuis niemand ontvangen. En ohja: elke keer je buitenkomt moet je een attestation aanmaken die ook de reden van je verplaatsing stipuleert. Maar ik wil ook niet té hard klagen. In een straal van 1km van onze woning ligt bijvoorbeeld dit:

Enfin, dit soort ‘special times’ vragen om ‘special projects’. Ik heb besloten om confinement#2 te documenteren in een blog. Deze blog. Normaal gezien leg ik mijn digitale-content-ei in de vorm van Instagram Stories maar ik ben op 23 oktober begonnen aan een maand-lange IG-detox dus dat is nu even geen optie. Ik blies dan maar het stof van deze url die al jaren werkloos aan mijn hostingpakket hangt, installeerde wordpress et voilà: de blog is een feit!

Het plan? Gewoon, een beetje schrijven, denk ik. Hopelijk ongeveer elke dag zolang confinement#2 duurt (no pressure wel). Om de geest van deze tijd vast te leggen voor later. Voor wanneer dit alles een distant memory is en we ineens overdreven geromantiseerd van terugblik gaan doen. Voor de kindjes, dat zij weten hoe het was. Voor mezelf. Maar misschien ook een beetje voor jullie? Al was het maar om te beseffen wat je in België _wel_ nog allemaal mag in Lockdown#2. Best veel hoor. 😉

Geef een reactie