About

Hello, en welkom! Ik ben Hilde en op dit hoekje van het wereldwijde web ga ik fragmentjes delen van onze avonturen in het buitenland. Deze blog start als een persoonlijk confinement#2-projectje. Productieve bezigheidstherapie in een land met één van de strictere lockdowns in Europa: La Douce France.

Foto door Alexa Brunet voor De Standaard – juni 2020

Wat meer over mij:

Ik ben getrouwd met Jef en mama van Louise (mei ’17) & Maurice (januari ’19). Jef werkt voor een multinational en vertrok in oktober 2014 voor zijn eerste internationale assignment in Galati, Roemenië. Ik pendelde anderhalf jaar heen en weer tussen België en Roemenië om na onze trouw en huwelijksreis in maart 2016 definitief te verhuizen. Sindsdien werk ik als freelance data scientist en kregen we twee kindjes.

Foto door Leentje van Leentje Loves Light – augustus 2019

Dingen die mijn hart doen zingen:

Ik hou van reizen met ons gezin (van de kleinste uitstap tot de meest verre en ambitieuze roadtrip), foto’s maken (van de kindjes en van mooie natuur), programmeren (als hobby vooral generative art) en lezen (tegenwoordig veel non-fictie rond positieve psychologie). Ik leef op tijdens uitdagende (berg)wandelingen, ben een podcast-afficionado en zet bescheiden stapjes richting verser en gezonder koken (nog zo’n corona-project hier ten huize!). In het ideale geval sport ik minstens 3x per week maar dat is voorlopig eerder een verre ambitie dan de dagdagelijkse realiteit.

Bezoek aan de Vesuvius-krater in Italië – april ’19

Onze Tour d’Europe:

Na enkele jaren Roemenië volgde een kort avontuur in Puglia, Italië en sinds 2020 wonen we aan de Côte Bleue in Zuid-Frankrijk. Turbulente veranderingen in een extreem turbulent jaar; ik wil dat hier graag een beetje documenteren voor onze persoonlijke geschiedenisboeken.

Wandeling in Parc National des Calanques – oktober 2020

Nieuwsgierig naar het leven in Zuid-Frankrijk?

Benieuwd naar wat dat allemaal inhoudt, zo verhuizen naar het buitenland? Volg dan gerust onze avonturen mee! Ik probeer een zo eerlijk mogelijk beeld te scheppen van ons leven in het buitenland. Het blijven fragmenten uiteraard, maar ik houd wel van #reallife.